nano-romania.ro
-->

HIDROFOBIZAREA SI CONSERVAREA SUPRAFETELOR DE  LEMN

Industruia lemnului are nevoie uriasa de produse de conservare de mare valoare,a lemnului din motive nenumarate: conservarea insasi a lemnului este o necesitate daca iei in considerare faptul ca inundatiile care au loc in zona muntoase se petrec inclusiv din simplul fapt ca taiem lemnul in nestire, de oriunde, fara organizare. Iar in al doilea rand cred ca fiecare din noi este dator sa folosesca o bucata de lemn timp cat mai indelungat astfel ca taierile de bustean sa aiba loc doar justificat. Din punctual de vedere al beneficiarului sau gospodarului care doreste sa lucreze cu lemnul, acesta va dori sa aiba un lemn bine tratat si conservat astfel incat sa nu mai fie nevoit sa reaplice baitul sau lacul inca o data pe gard, pe casa sau pe dusumea.

Indiferent ce se doreste a se fabrica, la ora actuala in industria lemnului, totul se invarte in jurul umiditati lemnului sau a umiditatii atmosferice. Daca pentru umiditatea interna exista uscatorii pentru lemn si Bios Wood Total care reactioneaza cu umiditatea din lemn, transformand-o din lichid in solid, pentru umiditatea din exterior este nevoie de protectie sigura fata de care lemnul sa nu mai aiba reactie prin deformare sau crapare. Pentru hidrofobizarea si conservarea lemnului, la ora actuala este obligatorie, utilizarea produsului Nano-Protect®pentru lemn care intra in structura lemnului pana la 3mm-5mm adancime si care ramane stabil in lemn protejandu-l permanent la umiditatea atmosferica sub orice forma. Imaginea unei picaturi de apa care “sta ca pe unt” este data doar de Nano-Protect®pentru lemn aplicat pe orice suprafata de lemn. Acelasi efect il are si aplicat pe OSB, PAL, placaj si orice material realizat din lemn.

Fie ca se fabrica miez panel, lemn stratificat, panouri din lemn, usi din lemn, ferestre termopan din lemn, binale, podele sau case pe structura din lemn, Nano-Protect®pentru lemn este necesar. Nano-Protect®pentru lemn este un hidrofob si un conservant pentru lemn permanent. Mai mult, acesta se poate aplica peste pelicula de bait sau lac, protejand atat pelicula cat si lemnul impotriva umiditati atmosferice si razelor  ultra violete (UV). Si pentru ca Nano-Protect®pentru lemn isi justifica cu prisosinta denumirea de hidrofob si conservant al lemnului, ce iti poti dori mai mult de la un conservant decat sa-ti conserve lemnul si impotriva imbatranirii. Mai mult, utilizat la fabricile de cherestea, Nano-Protect®pentru lemn poate elimina mucegaiul prin simplul fapt ca acolo unde nu patrunde umiditatea, nu exista mucegaiul. La exportul de cherestea de fag si de rasinos, problema mucegairii pe timpul transportului poate fi rezolvata extrem de simplu, fara utilizarea produselor toxice biocide.

Aplicarea prin pulverizare, pensulare sau cu trafaletul , realizata cu cantitati aplicate extrem de mici, cuprinse intre 30ml-50ml/mp si cu proprietatile fantastice de hidrofobizare si conservare permanenta ,conduce catre idea ca tratamentul secolului nostru pentru lemn, care ne poate scapa de marea problema a umiditatii este Nano-Protect®pentru lemn.

Industria lemnului poate la ora actual sa mentina umiditatea pe care o are un lemn la iesirea din uscator prin aplicarea tratamentului  hidrofob si conservant Nano-Protect®pentru lemn.