nano-romania.ro
-->

NANOTEHNOLOGIA  PENTRU MASELE PLASTICE

Masele plastice sunt prezente in viata omului in foarte multe domenii. Mobilierul, masina in care circuli, calculatorul la care lucrezi, copertinele, portile caselor, pana si ambalajele alimentelor sunt exemple de mase plastice ce ne determina sa consideram ca industria maselor plastice face parte din viata noastra cotidiana . In cazul maselor plastice utilizate in alimentatie, nanotehnologia isi face simtita prezenta din ce in ce mai mult prin materiale mai usoare dar mult mai greu penetrabile oxigenului, astfel ca scopul dorit este pastrarea unui  termen de valabilitate mai indelungat al alimentelor ambalate in mase plastice.

Tot in alimentatia publica, brutariile si fabricile de biscuiti utilizeaza suporturi din mase plstice care se innegresc datorita mucegaiului care apare. Aceasta problema poate fi eliminata prin utilizarea Nano-Protect®pentru plastic, care va transforma orice suprafata utilizata la caldura si umiditate intr-o suprafata igienizata. Prin faptul ca in porii materialului plastic nu va mai patrunde umiditatea, caldura generata nu va mai activa masa de fungi existent.

In industria auto, masele plastice sunt o mare parte importanta din  ceea ce reprezinta interiorul autoturismului . Bordul masinii, a inceput sa devina o bucata de plastic importanta pentru simplu motiv ca timpul petrecut de om in masina este semnificativ ridicat. In acest scop igienizarea si hirofobizarea bordului sunt esentiale pentru o viata sanatoasa si conservarea starii masinii . Nanotehnologia ofera pentru industria maselor plastice destinate segmentului auto solutii de impermeabilizare si igienizare cu avantaje diverse: bordul isi pastreaza aspectul de nou fara sa fie atacat de UV sau umiditate iar stopurile si farurile vor avea avantajele suplimentare de a fi curatate doar cu apa de ploaie. In final nanotehnologia va ocupa spatiile invizibile ochiului uman pentru a conserva bunul achizitionat. Tot in domeniul auto, vizierele din sticla ale motociclistilor pot fi tratate cu Nano-Protect®pentru sticla astfel ca pe timpul ploii, acestia sa poata circula si in acelasi timp sa aiba si vizibilitate.

O alta aplicatiei a nanotehnologiei este pe policarbonatul care in multe piscine este utilizat cu diverse scopuri. Din nou, scopul pentru care se aplica Nano-Protect® pentru plastic este de eliminare a posibilitatii aparitiei mucegaiului prin convergenta caldurii si umiditatii. Tratamentul cu Nano-Protect®pentru plastic determina, astfel, o piscina sa devina mai mult decat curata, igienizata si sigura pentru clienti.