nano-romania.ro
-->

HIDROFOBIZAREA TESATURILOR SI MATERIALELOR TEXTILE

In industria textila si a incaltamintelor hidrofobizarea si impermeabilizarea sunt notiuni care se cunosc si care se utilizeaza, uneori le gasesti aplicate pe produsele cumparate. Cred ca fiecare din noi a cumparat la un moment dat o pereche de ghete impermeabilizate de iarna, prin care, ar trebui sa nu treaca umiditatea. Din pacate acest lucru se intampla, iar reclama din vitrina cu bocancul parca scufundat in bazinul cu apa , este doar o reclama pentru ca in realitate bocancul se afla in afara bazinului cu apa . Acest lucru, dupa parerea mea nu dovedeste altceva decat ca bocancul impermeabil, de fapt nu este impermeabil. Dar asta este lumea reclamelor in care doar cel care observa devine mai destept iar cel ce nu baga de seama devine….cumparator.

Dar sa revenim, exista totusi o solutie la eliminarea problemelor pe care le intampinam in a imbraca o camasa alba dar care s-a patat cu vin sau cafea, o pereche de ghete “impermeabila” dar prin care trece apa sau o fata de masa si o perdea, ambele patate. Acestea ar fi exemplele domestice, insa pot exista solutii si pentru salopetele care se tot murdaresc pana cand nu reusesti sa mai soti petele, iar acestea devin identitatea firmei care te pune sa le porti. Solutia gasita, déjà utilizata se numeste hidrofobizarea textilelor, a articolellor de imbracaminte si incaltaminte, chiar si a mobilierului textile din casa. Hidrofobizarea este de fapt un tratament cu Nano-Protect® pentru textile aplicat pe orice suprafata  Practic ce obti cu acest tratament ? Obti o tesatura care nu se mai poate pata iar daca pata este de natura solida, nu mai intra in structura textila, astfel ca spalarea se poate face doar cu apa. Ideal ar fi ca tesatura si in final articolul textil sa fie hidrofobizat , tratat cu Nano-Protect® pentru textile inca de la fabricatie. Acest lucru probabil ca se face doar la cerere si nu de catre orice fabrica ci obligatoriu de catre cei ce au un sistem de pulverizat special HVLP . Oricum, din acest moment exista posibilitatea ca fiecare beneficiar sa isi hidrofobizeze articolul cumparat fie prin pulverizare, fie prin imersie.

In afara de partea practica a unui articol hidrofobizat obti cu siguranta si o igienizare a articolului pentru ca ce poate sa insemne un obiect vestimentar care nu absoarbe in tesatura murdaria, decat o igienizare. Deci, produsele Nano-Protect® pentru textile nu sunt doar produse de hidrofobizat ci de fapt hidrofobizarea este efectul vizibil al actiunii de igienizare. Din acest motiv consider ca Nano-Protect® pentru textile ar trebui comercializat inclusiv in farmaciile naturiste. Probabil ca multa lume se intreaba ce se intampla cu articolul tratat cu Nano-Protect® pentru textile care atinge pielea. Produsul Nano-Protect® pentru textile este un produs pe baza de SiO2, materie prima naturala pe care o folosesti déjà, fara ca probabil sa sti, dar sub alta forma. Ca exemplu sunt paharele din sticla pe care le folosesti la baut si in care materia prima este SiO2 dar sub alta forma.