nano-romania.ro
-->

Suprafete tratate  – lemn

In toate experientele legate de tratamentul lemnului una dintre problemele cele mai prezente si expuse discutiilor cu clientii a fost si este legata de rezistenta in timp a lemnului expus la exterior.

Factorii care fac ca suprafata de lemn sa fie deteriorata la exterior sunt in principiu razele UV si umiditatea. Pe de o parte umiditatea din interiorul lemnului are importanta daca se doreste sa se aplice pe lemn si pelicule de lac, lazura sau bait iar pe de alta parte umiditatea din exterior care impreuna cu razele UV deterioreaza din exterior catre interior lemnul, actionand in primul rand asupra peliculei.

Nano-Protect ®pentru lemn este un produs care lamureste mai mult decat avantajos modul in care trebuie tratat lemnul la exterior sau supus umiditatii excessive, de tipul: lemnul din bucutarie, lemnul din bai, lemnul din saune.

Nano-Protect ®pentru lemn elimina posibilitatea deteriorarii lemnului datorita umiditatii din exterior si a razelor UV.  Pelicula foarte fina , invizibila ochiului, pe suprafata de lemn face ca apa sa stea pe lemn precum pe frunzele florii de lotus. In ciuda faptului ca pelicula nu se observa, efectul hidrofob si superhidrofob este uimitor si total vizibil dupa 24h de la aplicare. Daca va intrebati si pentru cat timp. Raspunsul este :  Nano-Protect ®pentru lemn este produs permanent

Pentru a lamuri si problema umiditatii interioare a lemnului se recomanda ca inainte de aplicarea pelicului de lac, lasura, bait sa se utilizeze Bios Wood Total, un alt produs nano tehnologie , care reactiuoneaza cu apa din lemn transformand lichidul in solid, trecand prin faze diferite incepand cu a treia zi de la aplicatie.

Pentru a lamuri si mai mult aplicatia combinata dintre produse care duce la tratamentul complet, complex si permanent va recomandam sa urmati urmatorii pasi:

  • Curatati lemnul foarte bine de impuritati prin umezire
  • Aplicati Bios Wood Total in cantitatea echivalenta 8L/mc
  • Asteptati 72h de la aplicare, chiar daca ploua in aceasta perioada peste lemnul tratat nu este nici o problema
  • Aplicati Pelicula de la . lasura, bait ( daca se doreste )
  • Aplicati deasupra Nano-Protect ®pentru lemn
  • Asteptati 24h protejand lemnul de ploaie

Nano-Protect ®pentru lemn se poate utiliza ca atare pe orice suprafata de lemn interior sau exterior, cu proprietati ecologice pe jucarii din lemn pentru copii, pe podele, pe sageacuri, pazii, pergole, foisoare, mobilier din lemn exterior si interior, parchet masiv sau melaminat, OSB, PAL, MDF, etc.

O aplicatie aparte apare la deckuri, docuri si terase exterioare unde problemele ridicate de montatori dupa montajul acestora era direct legata de efectul razelor UV si umiditate.

Parchetarii, dulgherii si tamplarii pot folosi cu succes produsele Nano-Protect ®pentru lemn garantand solutii de foarte lunga durata prezentand la 24h dupa aplicare, efectul superhidrofob.

Piscinele, saunele pot deasemenea sa beneficieze de produsele noastre Nano-Protect ®pentru lemn care sa respinga umiditatea. Caldura nu are efecte nedorite asupra Nano-Protect ®pentru lemn intrucat acesta rezista pana la 450°C.

Terasele exterioare cu exces de umiditate si expuse razelor UV sunt de asemenea aplicatii clare si chiar unice daca se doreste un tratament professional si de durata.